Estat del tancament de les centrals de coure de Telefonica el 2019

En un procés que es va iniciar el 2015 i que en principi durava fins 2023 (actualment està previst que finalitzi al novembre de 2024), el tancament de les centrals de coure és un procés que s'executa per a la transformació de la xarxa de comunicacions del territori Espanyol.

En l'actualitat setembre de 2019 ja s'han tancat 253 centrals de coure, i avui 27 de setembre de 2019 es tanquen 44 centrals més, entre les quals es troba la central de Can Olivella a Barcelona.

procés tancament centrals de coure telefònica 2019

El projecte de tancament de centrals de coure consta de 1453 centrals a tancar i s'allargarà fins a novembre de 2024. Projecte liderat per la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència) organisme que realitza el seguiment i control del mercat de les comunicacions.

El procés de l'apagada analògica i transformació de la xarxa de comunicacions es deu al desplegament de la nova xarxa de fibra òptica, xarxa que millora àmpliament l'oferta i qualitat de les comunicacions de particulars i empreses.

A mesura que està disponible, la tendència lògica del mercat està en prescindir de les xarxes ADSL, apostant per xarxes de fibra FTTH que ofereixen una major qualitat de servei i més prestacions.

Prestacions com la Veu IP, centalitas virtuals, gravació de trucades, etc ... són funcionalitats disponibles en realitzar el canvi a la Fibra Professional, i per a això no té perquè canviar de centraleta o equips, en Daratel tenim disponible el servei de Adaptació de seva Actual Centraleta a Veu IP i fibra mitjançant el qual podrà accedir als beneficis de la telefonia intel·ligent.

Pot consultar el llistat complet de centrals a tancar en el següent document elaborat per Daratel. Document PDF tancament de centrals de coure.

Per més informació, contacti amb Daratel.