La integració d'Alcatel-Lucent OmniPCX amb Microsoft Lync

En els últims anys, la integració de les comunicacions unificades ha estat i són un repte important a causa de la utilització de sistemes i protocols propietaris. Encara que existeixen molts protocols i estàndards en el mercat, el protocol per excel·lència per a la integració de sistemes de telefonia IP amb les diferents solucions de comunicacions unificades és el protocol SIP (Session Initiation Protocol).

Entre les raons que van fer que el protocol SIP sorgís en les integracions de Telefonia IP, el principal argument va ser al voltant de l'obertura. L'obertura ofereix a les empreses l'opció d'adoptar solucions diferents en funció de les seves necessitats específiques, i això contribueix a la millora de les empreses a poder integrar solucions en els processos del dia a dia, sense estar lligats a un sol proveïdor o limitar-se a un conjunt predefinit de solucions.

Alcatel va identificar la necessitat que tenien els seus clients empresarials per a la integració eficient i productiva de les seves actuals plataformes d'Alcatel en comunicacions amb les plataformes empresarials de tercers.

Un exemple que abordem aquí, és la integració de la centraleta telefònica Alcatel OmniPCX Enterprise Communication Server (OXE) amb les comunicacions unificades que ofereix el servidor Microsoft Lync Server, Office Communication Server ( OCS ) i Microsoft Exchange.

Per satisfer les necessitats d'interconnexió SIP entre Alcatel i els sistemes de comunicacions unificades de Microsoft, Alcatel s'ha associat amb Audiocodes per proporcionar passarel·les (gateways) per a la integració de la telefonia IP.

A través del desplegament de gateways Audiocodes, Alcatel OXE pot integrar-se amb solucions de comunicacions unificades de Microsoft que utilitzen el protocol SIP.

Integració Alcatel OXE amb Microsoft Lync Server amb Audiocodes

La integració SIP de Audiocodes, específicament en el camp de Microsoft, ofereix ràpides solucions per a les necessitats de comunicació i els reptes d'integració dels partners d'Alcatel i dels seus clients.

Usant els Media Gateways de Audiocodes i els controladors Enterprise Session Border el sistema OmniPCX Enterprise es connecta a Microsoft Exchange 2007 i 2010, Office Communication Server (OCS) 2007 R2 i R1 i Lync Server 2010. Aquesta integració proporciona als treballadors de la seva empresa noves maneres d'augmentar la productivitat i la col·laboració sense haver de canviar els seus hàbits.

Els Gateway VoIP Audiocodes mediant ofereixen funcionalitat assegurada entre interfícies SIP per permetre la integració de dos diferents sistemes basats en SIP. D'altra banda, Audiocodes i Alcatel han validat la interoperabilitat en una configuració de SIP a SIP, mitjançant diferències i permetent la interconnexió dels serveis de veu d'una centraleta telefònica Alcatel OmniPCX Enterprise R9.1 (i1605.19) amb un entorn Microsoft UC (Comunicacions Unificades) utilitzant el Audiocodes mediant 1000-MSBG.

Beneficis d'aquesta solució

  • Suau connectivitat sense fissures amb Alcatel OmniPCX Enterprise.
  • Seguretat millorada per a una solució VoIP totalment encriptada (SIPS/TLS, SRTP, IPSEC).
  • Trucades internes/PSTN entre Microsoft Lync i OmniPCX Enterprise.
  • Configuració totalment redundant mediant 1000MSBG/OCS/Lync/OmniPCX.
  • Solucions ràpides per a les necessitats de comunicació i els reptes d'integració de clients Alcatel.

Per a més informació sobre aquesta i altres solucions, contacti amb Telecon Sistemes.